زهرا شوشتری یک کارشناس حقوقی به به برخی از پرسشهای حقوقی بانوان پاسخ داده شده است.
درباره دیه، مانند سایر دیون مالی، در شرایطی مدیون میتواند با اثبات عدم توانایی خود، درخواست اعسار از پرداخت آن را به مراجع قضایی تقدیم کند که در صورت تأیید اعسار وی، امکان تقسیط وجود دارد؛ بنابراین در صورت عدم توانایی و احراز آن، امکان تقسیط وجود دارد.
درباره فسخ برای معاملهای که در سؤال مطرح شد، ابتدا باید شرایطی را که در قولنامه در نظر گرفته شده است بررسی کرد. اگر در قولنامه شرط شده باشد که پس از گذشت زمان معینی در صورت انجام نشدن تعهد معامله فسخ خواهد شد، در این صورت، میتوانید برای فسخ اقدام کنید. در غیر صورت، اگر برای فسخ معامله شرایطی در نظر گرفته نشده است، امکان فسخ وجود ندارد. در نهایت، اگر ادعای فروشنده مبنی بر نبود سند صحت دارد، باید برای دریافت سند از اداره ثبت اقدام کنید، اما اگر زمین سند دارد (دارای سابقه ثبتی باشد) و به صورت قولنامهای برای شما به فروش رسیده است، میتوانید برای الزام به تنظیم سند اقدام کنید.
بله، مدت زمان پاک شدن سابقه کیفری افرادی که مرتکب جرم شدهاند، با توجه به نوع جرم ارتکابی و نوع مجازاتی که متحمل شدهاند، متفاوت است. با گذشت زمانهای مقررشده در قانون (ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲) فرد مجرم دیگر دارای سوء سابقه نخواهد بود و میتواند گواهی عدم سوءپیشینه بگیرد و مانند زمان قبل از ارتکاب جرم، از حقوق اجتماعی برخوردار شود.
سؤال کمی گنگ است، اما برای مشاوره رایگان حقوقی و کیفری، میتوانید به واحد معاضدت کانون وکلا مراجعه نمایید و پاسخ پرسشهای خود را درباره حق و حقوق بانوان در ازدواج جویا شوید.
فرزندان اناث (دختر) متوفی مادام که شغل و شوهر اختیار نکرده باشند، مشمول مستمری خواهند بود و اگر از شوهر خود به هر دلیلی جدا شوند و شغل و حرفهای نداشته باشند، همچنان مشمول دریافت مستمری میشوند. درباره سوال مذکور، با توجه به اینکه دارای شغل هستند، مشمول نمیشوند.